Cine suntem?

Asociația Kolping

„O casă în care fiecare se simte bine; o casă în care personalitatea fiecăruia, ideile creative și valorile spirituale contează…”

Mișcarea Kolping are o tradiție de peste 160 de ani în România. Ea poartă numele fondatorului ei, preotul german Adolph Kolping (1813-1865), care a promovat ideea de asociere a tinerilor ca răspuns la problemele generate de revoluția industrială.

Noi ducem mai departe tradiția Asociației Calfelor Catolice având ca imbold idealurile fondatorului nostru, pr. Adolph Kolping. Ne-am propus reconstruirea Casei Calfelor în cartierul Fabric din Timișoara pentru a putea contribui la dezvoltarea societății prin programe sociale și de formare.

Casa Calfelor Catolice Timișoara (cămin catolic și sediul Asociației Calfelor Catolice) de altădată se afla pe strada Tigrului nr. 7 și a fost bine cunoscută de timișoreni, în special celor din Cartierul Fabric. În anul 2015 a fost demolată, pentru a face loc unei vile, în ciuda protestelor, multe venite din partea Asociației Culturale Salvați Patrimoniul Timișoarei și a presei locale.

2016

Achiziționarea primelor 2 imobile situate pe strada Dr. Ioan Bonțilă

2017

Lucrări de igienizare cu ajutorul tinerilor voluntari din Kolping România și a calfelor din Sibiu

2018

Lucrări de demolare cu selectarea cărămizilor, lemnului și a metalului în vederea refolosirii

2019

În luna noiembrie au început lucrările și s-a sfințit piatra de temelie

2022

La 14 mai a avut loc Sfințirea proiectului