„O casă în care fiecare se simte bine; o casă în care personalitatea fiecăruia, ideile creative și valorile spirituale contează…”

Echipa Regională Kolping Timișoara

Echipa Regională Kolping Timișoara condusă de către Chef Florin Kiss, a început pregătirile pentru participarea la Olimpiada Culinară IKA, care va avea loc în Stuttgart, între 02-07 februarie 2024.

Selecția a avut loc timp de o lună și a cuprins mai multe etape, organizate de către Ana Maria Bolocan și Eduard Dobre, la Casa Calfelor Kolping Timișoara. Prima echipă este formată din 8 tineri talentați, selectați din 24 de participanți înscriși. A mai fost selectată o a două echipă, formată din 8 participanți suporteri, care vor avea șansa să participle la același concurs.

Acești tineri promițători vor beneficia de pregătirea intensivă a lui Chef Florin Kiss, medaliat cu argint la World Culinary Cup 2022, care a avut loc în Luxemburg.

Vom urmări cu interes evolutia lor!

26 Septembrie – Dinner & Wine

Experiență culinară exclusivă


Am fost gazda unui alt eveniment deosebit „Dinner and Wine”, ce a reunit pasionații de gastronomie într-o experiență cu adevărat remarcabilă.

Un meniu deosebit, creat de chef Florin Kiss și executat impecabil de către cei 9 tineri pasionați de bucătărie, a fost punctul central al serii. Fiecare fel a fost selectat cu grijă pentru a oferi o experiență culinară inegalabilă. Meniul a inclus un antreu rafinat, o supă cremă de dovleac, un fel de bază cu piept de rață si piure de rădăcinoase iar la desert o specialitate din dovleac cu caramel si parfe de fructe. Pentru cei 9 tineri pasionați de bucătărie, acest eveniment a fost un pas important în pregătirea lor pentru Olimpiada Culinara de la Stuttgart din 2024.

Pentru a completa experiența, meniul a fost acompaniat de o selecție rafinată de trei vinuri de la Crama Aramic. Un somelier experimentat a fost prezent pentru a ne expune istoria cramei și pentru a ne ajuta să degustăm și să apreciem notele distincte ale fiecărui vin.

Suntem recunoscători tuturor invitaților noștri care au contribuit la magia serii. Cu bucurie așteptăm să ne reîntâlnim în alte aventuri culinare.

20 Iunie – Rețeta unui eveniment deosebit

· Se găseste un loc unde tinerii sunt susținuți să învețe și să își depășească toate barierele – Organizatia Kolping România;

· Se adună un grup de tineri talentați și harnici, care luminează locul și îi dau viață – elevi și studenți din Timișoara și Lugoj;

· Se adaugă Chef Florin Kiss, bucătarul cu energie debordantă și talent incontestabil;

· Se completează cu profesioniști, părinți, profesori, colegi, toți cu un singur scop: susținerea echipei;

· Se condimentează cu vin și cafea oferite de partenerii noștri Crama Dradara și Hausbrandt Romania

La toate astea se adaugă: muncă, muncă și iar muncă…din partea acestei echipe incredibile care va reprezenta regiunea de vest a României la una dintre cele mai importante competiții culinare.

Preparatele se servesc cu bucurie, entuziasm și emoții, de către elevii ospătari practicanți de la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu.

Sala răsună în aplauze la fiecare reprezentare a acestei echipe incredibile, iar evenimentul se repetă ori de câte ori este nevoie.

16 martie – 5 Course Tasting Menu

Pe data de 16 martie, Echipa Regională Kolping Timișoara a avut ocazia de a demonstra măiestria lor culinară și de a se pregăti pentru participarea la prestigioasa Olimpiadă Culinară IKA, care va avea loc la Stuttgart.

Acest moment a fost deosebit de special, deoarece am avut privilegiul de a găzdui în restaurantul nostru nu mai puțin de 60 de susținători entuziaști care au venit să se bucure de preparatele noastre.

Meniul ales a fost un adevărat festin pentru simțuri, incluzând file de șalău cu risotto și piept de rață cu piure de cartofi și un sos sublim de zmeură. Preparatele au fost pregătite cu atenție și pasiune, demonstrând abilitățile excepționale ale echipei noastre culinare, îndrumați de Chef Florin Kiss.

Această experiență a fost o adevărată încântare, iar entuziasmul susținătorilor noștri ne-a încurajat să depășim orice așteptări. Ne pregătim acum pentru următoarea provocare culinară de la Casa Calfelor Kolping Timișoara.

27 Aprilie – 3 Course tasting menu

A reprezentat o zi cu totul specială pentru echipa noastră, iar aceasta a fost posibilă datorită susținerii și generozității partenerilor noștri Gio’s Uniforme Profesionale și my Horeca.

Ne-au înzestrat cu cutite profesionale și ne-au oferit uniforme elegante. Cu aceste resurse valoroase la dispoziție, am fost inspirați să cream și să executăm un meniu degustare cu adevărat remarcabil.

În perioada imediat următoare, echipa noastră se va confrunta cu o altă serie de provocări culinare, toate sub atenta supraveghere a lui Chef Florin Kiss. Vă invităm să vă alăturați nouă și să descoperiți magia gustului într-un cadru plăcut și elegant la Casa Calfelor Kolping Timișoara.


Pentru participarea la

Olimpiada Culinară,

ce se va desfășura în perioada

02-07 Februarie 2024 în Stuttgart – Germania,

împreună cu Chef Kiss Florin, am selectat cei mai talentați tineri!


Practica te face maestru!

„A educa înseamnă a modela, a forma, a da contur. Și, cu cât acest contur devine mai pronunțat, desăvârșit, cu atât procesul de educare se îndreaptă mai mult spre realitate, spre progres.”

A. Kolping

Educația și formarea reprezintă o prioritate pentru noi. A învăța și a acționa sunt trăsăturile esențiale ale activității noastre la toate nivelurile.

Formarea facilitează organizarea vieții personale într-un mod conștient și independent. Este baza unei vieți calitative și autonome.

Dezvoltăm concepte, ne implicăm și acționăm conștient pentru a influența și schimba societatea în care trăim. Susținem învățământul profesional dual, organizăm cursuri de formare profesională, stagii de practică, acordăm burse.

 

Brașov

Acum și în Timișoara!

Învățământ profesional dual

Ce este sistemul de învățământ dual?


Procesul de educație sau formare într-o instituție de învățământ sau într-un centru de formare sunt combinate cu formarea la locul de muncă, în cadrul companiilor încă din clasa a IX-a, la firmele care, pot deveni, ulterior, potențiali angajatori.

Cum a început totul?


2006 – cursuri de formare profesională de 6 luni pentru bucătari, ospătari, cameriste

2015 – am devenit parteneri de practică pe învățământul profesional clasic


2016 – am organizat întâlniri cu diferiți parteneri în vederea înființării Școlii Profesionale în sistem dual


2017 – am înființat Cool Academy – prima școală profesională duală în domeniul ospitalității din România și am început să primim primii elevi


2022 – extindem conceptul în Timișoara


Învățământul profesional dual oferă posibilitatea de calificare și perfecționare în domeniul hotelier, al pensiunilor turistice și agro-turistice. În atenția muncii noastre se află omul ca profesionist. Încurajăm cursanții să-și dezvolte aptitudinile, talentele, să dobândească noi competențe prin care să devină competitivi pe piața muncii.

Deprinderea unor abilități practice în meseriile tradiționale este o prioritate pentru noi!

Organizăm ateliere demonstrative pentru promovarea meseriilor tradiționale!

Organizăm acțiuni de voluntariat și implicare civică!