Nachrichten

Casa Calfelor Kolping Timișoara
Jun 10

Început de iunie

Continua lucrările de instalații sanitare, termice și climatizare, precum și finisajele interioare.

Mai 21

Mulțumim Expodom!

Firma Expodom ne-a căutat pentru a ne oferi spre donație, un cort pliabil rapid. Din ofertă am ales pavilionul de grădină din oțel, având 4 pereţi laterali si dimensiunile 3x6m. Pavilionul donat se va folosi la evenimentele organizate în aer liber în cadrul proiectelor viitoare din următoarele luni. Toată activitatea noastră are în centru ideea de „comunitate”, programele şi proiectele noastre fiind în domeniul dezvoltării. Prin această donație firma Expodrom depune o contributie semnificativă pentru folosul comunității și pentru succesul proiectelor și inițiativelor noastre. Casa Calfelor Kolping Timișoara mulțumește Expodom pentru donația generoasă!

Apr 12

Voluntariat la Casa Calfelor

20 de membri din Timișoara de la asociațiile  Millennium și Sfânta Maria au participat la acțiunea de igienizare, sortare materiale de construcție și demolarea casei de lemn, construită în 2017 odată cu începutul lucrărilor de demolare. Alături de noi au fost prezenți și voluntari care au venit pentru prima dată , la o astfel de acțiune. Mulțumim tuturor pentru implicare, pentru timpul acordat și pentru încurajări!

Apr 06

Sfârșit de martie 2021

Lucrările la Casa Calfelor s-au intensificat către sfârșitul lunii martie. Alături de Biconect SRL (instalații electrice) și Instal 5F (instalații sanitare-termice) a venit și Mitamair Srl, firmă specializată în realizarea instalațiilor de încălzire și răcire folosind tehnologia VRF. Dirigintele de șantier este d-ul ing. Anca Ioan Viorel. O echipă de 4 muncitori a reușit să tencuiescă mecanizat peste 1.000 mp in două săptămâni. Izolarea pereților exteriori este gata în proporție de 75%, design-ul exterior al clădirii prinde contur. Balustradele si ancadramentele din metal sunt realizate de firma Kiss Inox, iar riflajele exterioare au fost preluate de către Metal Dach Construct Srl din Arad. Firmele implicate în realizarea instalațiilor formează deja o echipă motivată cu oameni cu experiență. Luna aprilie sperăm să ne deschidă mai multe fronturi de lucru pentru lucrările de finisaje. În vederea finalizării investiției se poartă negocieri cu două bănci pentru accesarea unui credit.

Mrz 07

Credința și munca sunt cele mai de preț comori ale unui popor!

Parafrazându-l pe Fericitul Adolph Kolping, o delegație a Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara a vizitat șantierul Casei Calfelor din Timișoara și s-a întâlnit cu echipa de proiect. Joi, 04 martie 2021, E.S. Iosif Csaba Pall, Episcop de Timișoara însoțit de către părintele Vicar General, Msgr. Johann Dirschl și Pr. Laszlo Bako, secretar episcopal au vizitat șantierul proiectului Casa Calfelor din Timișoara situat pe str. Dr. Ioan Bonțilă nr 12-14 din cartierul Fabric. Episcopia de Timișoara susține realizarea acestui proiect pentru cartierul Fabric și Timișoara. La recomandarea Excelenței Sale, Acțiunea Renovabis din Freising a aprobat suma de 48.000 Euro pentru utilarea bucătăriei-școală. Acest proiect reprezintă reînnodarea tradiției Casei Calfelor Catolice care și-a avut sediul încă din secolul al XIX lea pe str. Tigrului nr.7, nu departe de actualul proiect. Sfințirea pietrei de temelie a avut loc în data de 07 decembrie 2019, iar finalizarea este programată pentru 30 octombrie 2021. Realizarea acestui proiect acestui proiect are următoarea declarație de misiune: O casă în care fiecare se simte bine, în care personalitatea fiecăruia și ideile creative sunt apreciate și valorile spirituale contează! Casa Calfelor reprezintă de fapt un proiect integrat în care se îngemănează activitățile sociale și de formare cu cele economice. Se au în vedere activități pentru stimularea învățământului profesional dual, cursuri și seminarii pentru voluntari și membri, oferirea unei mese calde pentru persoanele nevoiașe, facilități de cazare pentru studenți și tineri aflați în formare. Casa va fi deschisă publicului larg pentru seminarii și conferințe, oferind spații de cazare și servicii de masă. Sfințirea clădirii este programată să aibă loc în 30 octombrie a.c, dacă nu vor interveni schimbări legate de situația pandemică. În 27 octombrie a.c. se împlinesc 30 de ani de la beatificarea Fericitului Adoph Kolping de către Papa Ioan Paul al II lea. Pentru Kolping România, sărbătorirea acestui jubileu se dorește să coincidă cu deschiderea Casei Calfelor. La sfârșitul vizitei, E.S. Iosif Csaba Pall s-a rugat împreună cu cei prezenți pentru toți donatorii, voluntarii și pentru cei care contribuie zilnic cu efortul lor la edificarea acestui proiect, astfel încât să fie finalizat și să aducă roade pentru comunitate.

Mrz 01

Februarie 2021

În luna februarie s-a lucrat la instalațiile electrice interioare și la fațadele exterioare. În 4 camere au fost montate tavanele înclinate și izolația. Fațada spre Nord-Vest este finalizată, fiind montate rulourile acționate electric și balustradele metalice. Branșamentul în vederea alimentării cu energie electrică (70KW) este finalizat de către firma Tripol Electric, care a reușit să îngroape un cablu subteran pe o lungime de 270 ml. Pentru luna martie cei care doresc să mai finanțeze camere, anunțăm disponibilitatea a încă 10 camere.

Feb 09

Ianuarie 2021

La mijlocul lunii ianuarie d-ul Ovidiu Ganț, deputat din partea minorității germane în Parlamentul României, a vizitat șantierul. A fost informat despre conceptul proiectului și și-a exprimat susținerea pentru un asemenea proiect pentru cartierul Fabric și pentru Timișoara. În luna ianuarie au continuat lucrările de montaj ale ferestrelor și ușilor exterioare. Tot la exterior se montează și termosistemul și sistemul pluvial. Lucrările de instalații electrice au fost demarate de către firma Biconect SRL din Timișoara. Deși pentru o perioadă destul de lungă de timp au fost temperaturi negative, s-a continuat lucrarea și în interior, la tavane. Este îmbucurător că donatorii din străinătate și din țară sunt alături și susțin în continuare proiectul, iar oamenii politici precum d-ul deputat Ovidiu Ganț își manifestă interesul și încurajează demersurile în vederea edificării unui asemenea proiect.

Dez 23

Decembrie 2020

În luna decembrie am reușit să finalizăm ornamentele de la fațadă și dinspre parcare. Acoperișul s-a finalizat în proporție de 90%, iar montajul ferestrelor și ușilor exterioare este aproape gata. Tâmplăria este executată de către firma Barrier, iar montajul de către firma Montfix. Suntem mulțumiți de profesionalismul celor două firme. În continuare ne dorim ca în luna ianuarie să demarăm lucrările de instalații.

Dez 11

Noiembrie 2020

La implinirea unui an de la inceperea lucrarilor, suntem in etapa realizarii ornamentelor de la fatada si a montarii termosistemului. „O fațadă în care recunoaștem un turn de Biserică, elementul sacral, care radiază spre cer în spiritul lui Kolping” ne-a menționat  arh.Jürg Müller Winter, unul dintre voluntarii noștrii. Ferestrele si usile exterioare sunt comandate si speram ca la mijlocul lunii decembrie sa inceapa montajul.

Okt 26

Octombrie 2020

În ultimele 2 luni s-a lucrat la ornamentele de pe fațadă și la acoperiș, unde s-a început montajul învelitoarei.

de_DEGerman
ro_RORomanian de_DEGerman